
Egy kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrend, amit kellő figyelemmel állítunk össze és követünk, számos makro- és mikrotápanyagot tartalmaz. Ezek minősége, mennyisége, illetve egymáshoz viszonyított aránya nagy szerepet játszik abban, hogyan érezzük magunkat.
Az energiát adó makro-tápanyagok egyik típusa a zsírok nagy csoportja. A zsírok vagy lipidek, olyan természetes vegyületek, amiket növényi és állati forrásból egyaránt jól ismerünk. Csoportosításuk többféle: a nem esszenciális zsírokat szervezetünk elő tudja állítani, míg az esszenciális zsírok előállítására nem képes,
Ezért ezeket az étrendünk révén kell biztosítani. Az esszenciális zsírsavak hozzájárulnak az egészséges sejtfunkciókhoz, a hormonok kiegyensúlyozott termeléséhez és a szervezet egyéb mechanizmusainak működéséhez.
A táplálkozásunkban előforduló zsírok alkotóelemei a zsírsavak, amelyek hosszabb-rövidebb szénláncokból állnak, és két fő csoportra oszthatók: telített és telítetlen zsírsavakra, utóbbiak pedig lehetnek egyszeresen, vagy többszörösen telítetlenek. A telítetlen zsírokat a szénatomok közötti kettős kötések helye szerint is fontos szétválasztanunk, mert ezek élettani hatása, stabilitása, étrendünkben való előfordulása más és más: így megkülönböztetünk omega-3, omega-6 és omega-9 típusú zsírsavakat. A megfelelő zsírsavak egyensúlyának, egymáshoz viszonyított arányának fenntartása kulcsfontosságú az egészséges táplálkozás szempontjából, a legnagyobb jelentőségű omega-6/omega-3 arányban érdemes az omega-3 zsírsavak mennyiségét növelni!
Telített zsírsavakat, mint a vaj és a húsok zsírja, mérsékelt mennyiségben ajánlott fogyasztani, de ha étrendünkbe megfelelő mennyiségben iktatjuk be a telítetlen zsírsavakat, ezekből is elsősorban az omega-3 és omega-9 típusúakat, támogathatjuk testünk megfelelő működését. A hidegvízi halak (lazac, hering, makréla, tonhal), diófélék, lenmag, chiamag és olívaolaj kiváló forrásai a telítetlen zsírsavaknak. Érdemes tudni, hogy az állati eredetű telítetlen zsírsavak felszívódási aránya sokkal jobb a növényi telítetlen zsírsavakhoz képest.
Jelenlétük igazán fontos a kiegyensúlyozott étrend kialakításában, ezért fontos, hogy hetente akár többször is kerüljenek a tányérodra jó minőségű halak, illetve egyéb, változatos típusú olajok. Ha azonban a rohanó életmód miatt nincs lehetőség ezt megvalósítani, pótold az egészséges zsírokat a Forever Arctic Sea-vel.
Az Arctic Sea tengeri halolajjal, tintahal olajjal és olívaolajjal biztosítja a legfontosabb telítetlen zsírsavakat.

Az EPA és DHA az omega-3 típusú esszenciális zsírsavak két fontos típusa, amelyek elsősorban a halolajban találhatók meg. Az EPA (eikozapentaénsav) és DHA (dokozahexaénsav) hozzájárulhatnak az egészséges szív- és érrendszeri funkciókhoz, valamint a DHA az agy és a szem megfelelő működéséhez. A európai és hazai ajánlásoknak megfelelően a szív- és érrendszer tekintetében a kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el, míg az agyműködés és látás segítésében a DHA mennyiségéből érdemes napi 250 mg-t fogyasztani.
Válassz tehát olyan változatos táplálékokat, és étrendkiegészítőket, amelyekkel fenn tudod tartani a megfelelő egyensúlyt a telítetlen és telített zsírsavak között, így tartsd meg az optimális egészségi állapotod és támogasd a tested működését.
Hogy miért szeretjük annyira a Forever Arctic Sea-t?
• Omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítő• Tengeri halolajjal, tintahal olajjal és olíva olajjal készül
• E-vitamint tartalmaz
• EPA és DHA tartalma hozzájárul a szív megfelelő működéséhez
• A DHA hozzájárul a normál agyműködés és az egészséges látás fenntartásához
Ha neked is annyira tetszik ez a termék, mint nekem, akkor látogass el a webáruházamba, és szerezd be Forever-kedvencedet még ma!

A termékeket a futárszolgálat 1-2 napon belül az általad megadott címre kiszállítja.
